Domáce zemiakové noky Malfatti s ružičkovým kelom a hríbikmi 

Domáce zemiakové noky Malfatti s ružičkovým kelom a hríbikmi 

Jednoduchý a chutný recept na sýte vegetariánske jedlo vám ponúka Tomáš Schulz (na snímke), šéfkuchár košického hotela Ambassador


Suroviny


Zemiakové noky:
Zemiaky 1kg
Múka hladká 200g
Soľ
Ružičkový kel 500g
Mix húb 200g
Cherry paradajky 250g
Cibuľa 2ks
Cesnak 30g
Maslo 100g
Olivový olej 50ml

Na ozdobenie:
Parmezán 
Jarná cibuľka 
Tekvicová semienka 

Postup
Zemiaky uvarte v šupke v osolenej vode do polomäkka, očistite a na jemnom strúhadle ich nastrúhajte do misy. Zmiešajte s múkou a vypracujte cesto (vajcia ani voda nie sú potrebné). Cesto nechajte pár minút odležať. Potom ho rozdeľte na 4 diely a z každého vytvorte bochníček. Bochníčky vyvaľkajte na dlhý pás, z ktorého vykrajujte noky. 
Noky uvarte v osolenej vode a po scedení ich dejte na plech s olivovým olejem. Po vychladnutí ich opečte na panvici do zlatista. 
V druhej panvici opečte cibuľu, cesnak a huby. Pridajte očistený a oblanžírovaný kel, osoľte a všetko zmiešajte s maslom a opečenými nokami. Nakoniec pridajte cherry paradajky, servírujte a ozdobte jarnou cibuľkou, parmezánom a opečenými tekvicovými semienkami. 

Dobrú chuť!

Vložiť komentár

Odporúčame

Top články