Cestoviny (Paccheri) Amatriciana

Cestoviny (Paccheri) Amatriciana

Vyskúšajte recept šéfkuchára hotela Ambassador Viktora Džugana.

SUROVINY NA ŠTYRI PORCIE:

Cestovin Paccheri (alebo iné, napríklad Penne) 600 g

Olivový olej 2 polievkové lyžice

Pancetta (alebo slanina) 300 g

Biele víno suché 150 ml

Cherry paradajky 16 ks

Drvené paradajky 400 ml

Chilli papričky 2 ks

Strúhaný syr Pecorino (alebo ovčí syr) 200 g

Čierne korenie mleté (čerstvé)

Soľ

Bazalka (alebo petržlen) na ozdobu

POSTUP:

Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Medzitým opečieme pancettu (alebo slaninu) na olivovom oleji, pridáme nakrájané chilli papričky, podlejeme bielym vínom, pridáme drvené paradajky, okoreníme mletým čiernym korením, podľa chuti dosolíme a nakoniec pridáme prekrojené cherry paradajky. Servírujeme na cestoviny a jedlo ozdobíme nastrúhaným syrom Pecorino (alebo ovčím syrom) a bylinkami (bazalkou, alebo petržlenovou vňaťou).

Dobrú chuť!

Odporúčame

TOP články