Vyskúšajte recept šéfkuchára hotela Ambassador Viktora Džugana.
SUROVINY NA ŠTYRI PORCIE:
Cestovin Paccheri (alebo iné, napríklad Penne) 600 g
Olivový olej 2 polievkové lyžice
Pancetta (alebo slanina) 300 g
Biele víno suché 150 ml
Cherry paradajky 16 ks
Drvené paradajky 400 ml
Chilli papričky 2 ks
Strúhaný syr Pecorino (alebo ovčí syr) 200 g
Čierne korenie mleté (čerstvé)
Soľ
Bazalka (alebo petržlen) na ozdobu
POSTUP:
Cestoviny uvaríme v osolenej vode a scedíme. Medzitým opečieme pancettu (alebo slaninu) na olivovom oleji, pridáme nakrájané chilli papričky, podlejeme bielym vínom, pridáme drvené paradajky, okoreníme mletým čiernym korením, podľa chuti dosolíme a nakoniec pridáme prekrojené cherry paradajky. Servírujeme na cestoviny a jedlo ozdobíme nastrúhaným syrom Pecorino (alebo ovčím syrom) a bylinkami (bazalkou, alebo petržlenovou vňaťou).
Dobrú chuť!